Jongeren die leren,
werken aan hun toekomst

Projecten en activiteiten

Groenprojecten

Voor bedrijven en particuliere tuinen verzorgt onze stichting tuinonderhoud.
Samen met de vakman leren jongeren de ‘fijne’ kneepjes van het tuinieren. Uw tuin wordt tiptop verzorgd tegen een vriendelijk tarief. In samenwerking met een aantal kanjers van hoveniers krijgen jongeren de kans om een vak te leren en ervaring op te doen.

Een greep uit ons klantenbestand
Clusius schooltuin
Bimmerman projectafbouw Medemblik
Vlaar Techniek
Stoomtramstation Twisk
Wijbenga grond, weg en waterbouw

Interesse of hulp nodig?
Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek of offerte voor tuinonderhoud? Neem dan gerust contact op met: Paul Metselaar (06 512 615 41) of Maarten Kruijt (06 457 968 49) of stuur een mail naar info@delaanhoeve.nl

 

Zorgkwekerij

Zorgkwekerij De Tuinkamer

Op onze zorgkwekerij leren de jongeren om planten en bomen te verzorgen, zoals kweken, snoeien en alles wat er verder bij komt kijken om kwalitatief goede bomen en planten te kweken voor de verkoop. Dit doen de jongeren onder begeleiding van onze vaste medewerkers op de kwekerij en komen op deze manier in aanraking met klanten en de verschillende beroepen. Op deze manier willen wij de jongeren inspireren en motiveren om voor een opleiding in de groenvoorziening of watertechniek te kiezen.

 

“Theehuis Bello”

Theehuis Bello met het gezellige terras wordt onder begeleiding gerund door onze jongeren. De zorgkwekerij is een pleisterplek voor deze jongeren waar ze op een laagdrempelige manier met lotgenoten, vrijwilligers en professionals in contact te komen. Planten verzorgen, thee en koffie schenken en allerlei klusjes opknappen op een mooie locatie naast het traject van de stoomtrein Hoorn-Medemblik.
Komt u ook eens een bezoekje brengen aan onze mooie kwekerij?

MEKO

MEKO
> Meewerken
> Ervaren
> Kiezen
> Opleiden

MEKO-coaching (meewerken, ervaren, kiezen en opleiden) is erop gericht om de deelnemers vaardigheden te leren die nodig zijn om hun sociale interacties te verbeteren en beter te leren om te gaan met anderen. MEKO is een praktijkgerichte coaching traject. In dit coachingtraject volgen 5 tot 10 jongeren, over een periode van drie jaar, een opleiding voor een ambachtelijk vak naar keuze in samenwerking met het Clusius College in Hoorn onder intensieve begeleiding van Stichting de Laanhoeve. De deelnemers aan het MEKO-coaching traject volgen hun vakopleiding o.a. via het Clusius College en de praktijkbegeleiding is op locatie van Stichting de Laanhoeve of bij een van de partnerorganisaties.

Skûtsje Grytsje Obes

> Activiteiten

Voor onze jongeren organiseren wij af en toe een activiteit, zoals een uitdagende zeildag op een skûtsje in Koudum. Dat doen wij in samenwerking met het Stichting Koudumer skûtsje Grytsje Obes. Stichting de Laanhoeve kan ook uw groepsuitje regelen. Kijk hier voor de mogelijkheden.